Young Adult

Dragostea nu trebuie să dureze o viață decât dacă ești cu persoana respectivă. Dragostea nu trebuie să supraviețuiască despărțirii. Speranța unei reîmpăcări nu trebuie să existe. Nu este de admirat omul care ani după ce relația s-a încheiat încă suspină la gândul fostului partener. Trebuie compătimit. Este o nebunie să nu treci peste ce a fost.

Cred că abia după ce am vazut filmul ăsta, Young Adult (thanks, Deni), am realizat toate astea. Nu m-am mai gândit de mult la lucruri de genul, însă it’s never too late to realize you are sane. Mai ales când ai o tendință bolnăvicioasă de a nu fi.

E frumos să iubești, e normal să suferi când relația se încheie, însă dacă îți continui viața cu speranța că celălalt își va da seama ce nu mai are și se va întoarce la tine, renunțând la tot ce îi înseamnă prezentul, nu e uman, cum mi-a zis ea, e cumplit, cumplit de trist, de patetic. Iar dacă mai și încerci să îl recucerești, ca în film, știind tu sigur ca sunteți destinați unul altuia, deja mi se strânge pielea pe mine de silă ce îmi provoacă gestul. Să nu insist că dacă o faci după vârsta de 30 de ani, deja e de domeniul filmelor de groază.

Nu neg ca există excepții, cine știe…Posibilitatea există. Dar nu știu în ce condiții, iar dacă aceste condiții ar însemna să îl iei pe fostul partener dintr-o relație curentă, fără să îți pese de partenerul prezent și de sentimentele lui, asta îmi sună a hoție și orice deznodământ, oricât de fericit, va sta sub umbra nefericirii părăsitului. Nu îți trebuie curaj să încerci o recucerire, ci doar mult egoism și narcisism și timp liber probabil.

Nu cred totuși că e semn de maturitate să let go, ci de demnitate. Nu cred că înseamnă să fii a young adult să trăiești în lumea ta, unde el te regretă în fiecare moment și se va întoarce la tine, ci doar disperat.

Cred că trebuie să îți acorzi o șansă, să vezi ca nu e chiar așa de rău fără the One. There is no One. Or better said, they are all the One, each in their own good time. Ideea e să îi lași să fie, indiferent de ce a fost înainte, the One and only.

BTW, Charlize Theron is gorgeous.

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in thoughts and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply