Proba olimpica – aruncatul cu ceapa prajita

Nu va zic cum, dar am ajuns la acest topic pe un forum de neveste-mamici.
In treacat fie spus, mi se pare minunat ca exista un loc in care, pe langa discutiile normale despre pompe pt. sani, pampersi si gradinite se poate desprinde o atat de autentica solidaritate intru prajeala cepei. Ca sa fiu mai clara, vorbim despre un loc unde doamnele pot continua buna traditie a spiritului de nevasta ce se intalneste doar in societatile putin dezvoltate, cu nivel de educatie -minim.

In aceste societati, nevasta se transforma ( credeam ca fortat, dar anii astia ai mei multi mi-au aratat ca de bunavoie), intr-un fel de animalutz. Animaloi, daca e sa punem in calcul si kilogramele. Femeile astea imi dau impresia ca abia asteapta sa devina neveste si mame, ca sa poata scapa odata pentru totdeauna de tortura epilatului, a alegerilor vestimentare, a ingrijirii parului, a machiajului, a mentinerii unui nivel cultural suportabil intr-o conversatie placuta.

Intr-un cuvant, imi pare ca abia asteapta sa termine odata cu teatrul asta cu care au cucerit barbatul, pentru a se retrage intr-o forma simpla, si pentru a considera ca tona de retete, indopatul si admiratul necontenit al copilului, aruncatul cu facaletul dupa barbatul care prefera baremi o bere decat povestea ultimului episod din “Ispita” sunt mult mai usor de manevrat decat o personalitate atragatoare.
Sigur ca e exagerat ce am zis. Sigur ca, draga mea cititoare, taman tu nu esti asa. Stii ceva? Am luat teapa asta de la cel putin zece cunostinte feminine, ceea ce mi se pare ca ar constitui un focus grup reprezentativ. Toate erau “ca mine”.

Toate sunt pierdute acum in negura bucatariilor, tinind cu dintii de manseta de la blugi a barbatului, uitand ca mai acu’ cinci ani trageau cu dintii de fermoar. Cele mai multe s-au maritat din presiunea educatiei, educatie care le invata si ca un divort este exclus, mai ales cand e vorba despre un copil la mijloc. Pe care l-au facut tot din educatie si ca sa umple golul intre ele si barbat.
Intre timp, si-o trag pe la nuntile pritenilor cu diversi alti cunoscuti ai mei care au ramas burlaci la gandul ca viitoarele lor neveste s-ar putea transforma cf. modelului.

Ei bine, daca scriam asta ca raspuns la topicul respectiv, mai strarneam douazeci de pagini de revolta si ceapa prajita aruncata cu tigaia (proba olimpica). Pentru ca nevasta de felu’ asta-i precum razesu’. Isi apara saracia, si o numesc saracie pentru ca asta este. Nevasta e de vina. Femeia are o inteligenta emotionala superioara celei masculine. Asta este, ne laudam si noi cu picioare mai lungi, par matasos si inteligenta emotionala.

De aceea nu pot invinovati decat educatia ca distruge aceasta inteligenta care ar trebui sa fie numarul unu in alegerea unui barbat care sa nu o dezamageasca. Dar nu, ele se arunca si se marita cu unul despre care se mira ca sta in fiecare seara la bere cu prietenii, desi facea asta si inainte, despre care se mira ca munceste si in weekend, desi facea asta si inainte, despre care se mira ca fute orice apuca, desi slava domnului, facea asta si inainte. (SEX,SEEX).

Educatia data de doamnele din familie, razese la randul lor, care, precum aceste neveste de pe DC, nu suporta fisuri in fundatia construita cu atat truda.
Eu una, prin alegerea mea si de bunavoie, am ales sa fiu exceptie si sa traiesc printre exceptii. Le multumesc parintilor mei ca, dincolo de orice defecte personale au fost oameni care si-au pastrat personalitatea, farmecul, care decat sa se certe intre bucatele de ceapa prajita preferau sa faca aceleasi glume ca la inceput, sa nu uite sa-si spuna in fiecare zi ca se iubesc, sa nu uite cine au fost cand celalalt s-a indragostit de ei. Imi multumesc si mie ca am invatat asta de la ei.

In legatura cu discutia exacta pe care s-a format topicul ( pentru cine a apucat sa citeasca):

Dupa cum stiti, am inventat matematica asa incat voi incheia cu un citat din marele meu discipol, Grigore Moisil (de pe vremea cand studiul matematicii nu se contrazicea cu o mica baitza de literatura):

“Fiecare barbat are nevoie de o amanta. Nevasta crede ca e la amanta, amanta crede ca e la nevasta, iar el poate sa sada linistit in biblioteca si sa citeasca.”

Da, aoleo, doamnelor-neveste de pe DC. Sunt si barbatii in povestea asta. Dar intr-o sleahta de spirite gregare si agitate, revelatiile se intampla rar.

De aici.

via zoso.

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in blog, internet, thoughts and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply