Tutorial Yahoo Mail & Thunderbird

Salutare,
De cativa ani ma tot chinui sa fac sa mearga Yahoo Mail sa mearga pe un client de mail si in sfarsit am reusit cu Mozilla Thunderbird, am urmarit mai multe tutoriale in aces sens dar nu mau ajutat deloc, pana la urma am folosit metoda trial & error pana am reusit. Am sa va explic in amanunt fiecare pas pentru a intelege cat mai bine.

Pasul I

In primul rand veti avea nevoie de Thunderbird, urmati acest link pentru a downlada Thunderbird 2.0.0.16. Acum instalati-l.

Pasul II

Dupa ce ati instalat Thunderbird va trebui sa instalati 2 addon-uri, acestea sunt: WebMail 1.3.2 si WebMail Yahoo 1.3.4.

WebMail 1.3.2 poate fi luat de aici.

WebMail Yahoo 1.3.4 poate fi luat de aici.

Pasul III

Dupa ce ati downloadat cele 2 addon-uri va trebui sa le instalati.

Intrati in Thunderbird, dati click pe Tools iar apoi pe add-ons, in fereastra ce va apare copiati pe rand (drag & drop) addon-urile downloadate si dati install. Restartati Thunderbird.

Pasul IV

Cele 2 addon-uri fiind instalate ne vom ocu pe configurarea lor un pic mai tarziu. Acum vom crea contul de Yahoo Mail.

Intrati in Thunderbird, dati click Tools si apoi Account Settings, dati Add Account, bifati Email Account(default) dati next, in casuta Your name scrieti adresa de mail completa (ex: Jessus@yahoo.com) iar la Email Adress acelasi lucru (ex: Jesus@yahoo.com), dati next bifati POP3 (default) si la Incoming Server puneti 127.0.0.1 sau localhost (in caz ca mai tarziu aveti probleme modificati din 127.0.0.1 in localhost si invers) apoi debifati Use Global Inbox(acesta face ca toate mailurile Yahoo sa fie stocate intr-un folder separat) dati next, in casuta Incoming User Name scrieti adresa de mail completa (ex: Jessus@yahoo.com) dati next, la Account Name scrieti adresa de mail completa (ex: Jessus@yahoo.com) dati next si verificati sa fie totul ok si dati finnish. Am creat si contul de mail.

Pasul V

Acum trebuie configurate cele 2 addon-uri.

Intrati in Thunderbird, dati click Tools si apoi Add-ons. O sa va apara o fereastra cu cele 2 addon-uri instalate. Dati click pe Webmail Yahoo 1.3.4 apoi dati click pe options.

Ar trebui sa va apara acolo contul de Yahoo. Dati click pe Mode si bifati BETA Website apoi dati click la Advanced si asigurati-va ca Use Short ID este bifat. Cam atat cu WebMail Yahoo, WebMail 1.3.2 nu mai necesita configurat.

Pasul VI

Acum trebuie sa va asigurati ca contul dumneavoastra de Yahoo foloseste noua Tema Yahoo, daca aceasta tema nu este activa, activati-o din contul dumneavoastra de Yahoo (mail.yahoo.com) cand vati logat dati click pe All-New Mail care apare in dreapta sus a ecranului.

Pasul VII

Pentru a putea trimite mailuri trebuie facute urmatoarele setarii. Intrati in Thunderbird, dati Tools apoi Account Settings, selectati outgoing Server (SMPT) si dati add.

In casuta Description scrieti adresa de mail completa (ex: Jessus@mail.com), la Server Name scrieti 127.0.0.1, bifati Use name and password si scrieti in casuta User Name adresa de mail completa (ex: Jessus@yahoo.com), la Use Secure Connection bifati NO si dati ok.

Tot la Tools-> Account Settings…dati click pe Adresa de mail din stanga si in dreapta la Outgoing Server (SMPT) selectati Jesus@yahoo.com  – 127.0.0.1 dati ok si totul este gata.

Pasul VIII

Acum intrati in Inbox si dati un refresh (F5) ar trebui sa va apara o casuta unde sa va bagati parola pentru Yahoo, iar dupa aceasta toate mailurile voastre ar trebui sa fie downloadate pe rand.

GATA

Eu am folosit multe metode si aceasta a fost singura care a mers, daca faceam cea mai mica modificare in setari nu mai mergea, deci incercati sa fiti cat mai atenti cand faceti setarile.

Pozele de mai jos sunt doar pentru a va spune cum ar trebui sa arate setarile voastre.


Acest Tutorial A Fost Realizat De Tzeapa @ GBvNET. Multumiri :)

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in internet and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tutorial Yahoo Mail & Thunderbird

Leave a Reply