Damages

Damages = In law, damages refer to the money paid or awarded to a claimant (England), pursuer (Scotland) or plaintiff (US) following a successful claim in a civil action.

In ultimele zile am cam fost absenta pentru ca.. m-am apucat de un nou serial. Nu e mare surpriza probabil, deja stiti ca sunt maniaca cu serialele.

Am vazut cateva minute din Firefly si nu m-a prins, desi poate la un moment dat il voi vedea. Nu ma prea atrag serialele SF. Eh, nu zic niciodata nu dintr-un singur motiv. Si vineri, dupa ce am vazut episoadele 6 si 7 din United States of Tara, am dat peste Damages, ca tocmai ii urcasem subtitrarea sau ceva de genul. Si am luat pilotul, si apoi si episodul 2 si 3 si in final sambata am terminat primul sezon. Are numai 13 episoade, dar gizas, cat de mult mi-a putut placea povestea.

E cu avocati, dar nu e serialul traditional cu avocati, gen Boston Legal, sau nici macar Ally McBeal. Actorii joaca impecabil, in rolurile principale fiind Glenn Close si Rose Byrne.   Povestea e ampla, se intinde pe durata intregului prim sezon si continua in cel de al doilea intr-o oarecare masura (sunt abia la episodul 2 din sezonul 2, saptamana asta aparand episodul 9, pana cand trebuie sa ajung la zi) si are de toate. Dragoste (cam trista ea de altfel), crime, suspans, mai putin comedie, pentru ca nu e nimic amuzant in ceea ce se intampla la nivelul acela. Dar e frumoasa povestea, desi iti anuleaza orice speranta de happy end din primul episod inca.

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost cat de bine joaca Rose Byrne schimbarea survenita in sufletul ei dupa moartea lui David, logodnicul sau. Nu e spoiler, aflati din primul episod ca asta se intampla :) Cat de fericita era cumva in primul sezon, cat de deschisa si relaxata… iar acum, acea seriozitatea, acea stare vesnica de scrisnit din dinti, de frustrare si de mânie se vad atat de clar in jocul ei incat chiar m-a facut sa o admir.

Daca vreti un serial bun, fara artificii ieftine, fara povestiri previzibile si fara actori prosti, vi-l recomand. Pe mine m-a cucerit.

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in me, placeri, series and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply