Alte seriale

Azi m-am hotarat sa va povestesc despre serialele pe care le-am terminat sau care s-au terminat de la producatori putere.

Journeyman

Am inceput sa ma uit la el doar pentru ca era cu Vorenus din Rome, dar mi s-a parut pretty entertaining. Personajul principal se trezeste intr-o zi intors in timp si intervine in viata cuiva. Crede ca a visat, cand se trezeste iar in trecut, in viata aceleiasi persoane, intr-o alta etapa a vietii respectivului, cand iar trebuie sa intervina. Si tot asa, un fel de Quantum Leap, fara sa intre in nici un personaj, trebuind sa actioneze din exterior. Nu e rau serialul, dar a fost anulat si finalul e cam alandala.(16 episoade)

Day Break

Asta mi-a placut la nebunie. Un fel de Ziua Cartitei, dar foarte misto realizat. A fost anulat dupa 13 episoade, dar are totusi final satisfacator. Un politist se trezeste intr-o dimineata, ca sa afle ca i-a fost inscenata o crima, prietena i-a fost omorata, a ajuns la inchisoare, a realizat ca totul e o conspiratie, iar in dimineata urmatoare, o ia de la capat. Doar ca se prinde de ceea ce i se intampla si cu timpul ajunge sa puna piesele la un loc si sa rezolve cazul. Foarte antrenant serialul, dar nu imi imaginez cum ar fi aratat un sezon 2. Poate o miniserie de 13 episoade a fost exact ce trebuia sa fie.

The Job

Asta a fost momentul cand l-am cunoscut pe Denis Leary, lucru pentru care ii sunt recunoscatoare lui Alex ca a insistat sa ne uitam, desi pe mine nu ma prea atragea. Serialul a fost anulat dupa 2 sezoane, pentru ca personajul principal interpretat de acelasi Denis Leary era too much of an anti-hero. Politist, alcoolic, cu o nevasta pe care o insela cu prietena lui, nu e chiar tipicul model american. Dar nu s-a lasat si a creat Rescue Me, care e o capodopera din punctul meu de vedere. Mai incolo insa despre el.

Carnivale

Carnivale e o bijuterie de serial. Lupta dintre bine si rau, un circ ambulant, oameni cu puteri paranormale, metafore peste metafore, America anilor 30, peisaje nisipii, mistere si antiteza Dumnezeu-Diavol fac din acest serial (anulat din lipsa de fonduri dupa 2 sezoane) a must-see pentru pasionatii de seriale si nu numai. Captivant pana la fiecare detaliu, complex si alegoric, Carnivale este unul din all times favorites pentru mine.

Rome

La fel ca si Carnivale, Rome este o alta bijuterie HBO. Anulat si acesta din lipsa de fonduri dupa 2 sezoane, povestea lui Pullo si Vorenus cu istoria Romei pe fundal, intrigile premergatoare si de dupa asasinarea lui Cezar, este mai mult decat un serial istoric. Vreti ceva de calitate? Rome nu trebuie ocolit.

Six Feet Under

SFU are finalul cel mai frumos pe care l-am vazut vreodata. Ultimele 6 minute, melodia Siei – Breathe Me, sunt doar ele singure antologice. Serialul poate parea neinteresant spunand ca este despre o familie si afacerea lor cu pompe funebre, insa SFU transcende in cele 5 sezoane orice s-a facut vreodata in televiziune. O productie HBO si aceasta, este numarul 1 in preferintele mele. Ajungi sa te atasezi de personaje si sa ii consideri prieteni. Sa te uiti la fiecare episod si sa il traiesti ca pe o vizita a unor prieteni foarte buni si usor dezaxati :)) SFU nu e pentru oricine. Dar daca vrei ceva mai mult decat un serial obisnuit, este prima mea recomandare.

Twin Peaks

TP este cred primul serial care m-a captivat in copilarie. Dallas si Santa Barbara nu se pun. TP este plin de mister si metafore si simbolistica duse la extrem. Cand ajungi sa analizezi impreuna cu Dave Cooper, agentul ajuns in micul orasel pentru rezolvarea crimei Laurei Palmer, fiecare semn, fiecare vis, fiecare fraza. Din pacate a fost si el anulat, lasand finalul atat de frustrant, desi are o oarecare finalitate, incat te lasa cu mai multe intrebari decat ai fi avut vreodata dupa un serial. Filmul realizat dupa, dar care ca si cronologie precede intamplarile din serial, nu reuseste sa raspunda la nici una dintre aceste intrebari. Merita totusi din toate punctele de vedere.

Veronica Mars

Pe Veronica am considerat-o o buna prietena toate cele 3 sezoane si cred ca am regretat anularea lui mai mult decat a oricarui alt serial anulat de care ma atasasem. Serialul e fresh, e smart, e antrenant. Replicile sunt atat de bine alese, incat stiu ca insistam ca nu are cum in viata reala toti sa fie asa destepti sa dea numai replici din astea tari. Dar asta nu scade deloc farmecul serialului. Un serial in care o eleva de liceu il ajuta pe tatal sau detectiv particular in rezolvarea cazurilor, reusind sa se ocupe si de propriile cazuri si sa si treaca toate examenele. Kristen Bell e minunata.

Traveler

Desi vazusem si inainte cateva seriale anulate, asta a fost primul pe care l-am vazut de la lansare si pe care l-am regretat dupa episodul 7 cand nu a mai fost. Si povestea era atat de interesanta. Inca de la primul episod ne-a cucerit, mai ales dupa schimbul de replici: “I’m sorry I had to do that.” “Do what?” Si BUM! explodeaza muzeul in care erau. Oh well, cine stie ce s-ar mai fi intamplat. Daca sunteti masochisti, uitati-va :D

Life on Mars US

LOM e un serial foarte dragut, anulat si el dupa 17 episoade, dar au reusit sa ii faca un final cat de cat cu closure, desi cam penal, IMO. Un politist din 2007 are un accident si se trezeste in urma cu 30 de ani, unde lucreaza tot intr-o sectie de politie. Nu stie care e adevarul, lumea nu il crede cand spune ca e din viitor, insa talentul lui de a rezolva cazurile ii castiga respectul colegilor. Nu e rau, doar ca finalul facut grabit ii strica tot farmecul. Merita pentru atmosfera anilor 70 foarte bine realizata.

Jericho

Mi s-a parut foarte interesant Jericho si am urmarit primul sezon cu sufeltul la gura. Am renuntat insa cand a inceput sezonul 2, terminandu-l abia acum cateva luni. Nu e rau. Un viitor alternativ pentru SUA dupa ce cateva bombe sunt lansate in orase strategice si starea de panica se instaureaza. Oraselul central, Jericho, devine izolat, hrana se termina, oamenii legii fac tot posibilul pentru rezolvarea crizelor. Totusi nu mi-a intrat la suflet precum altele. Tine de gusturi, desigur. S-a anulat, fanii facand tot posibilul pentru a-l continua, fara succes inca. Mi-a placut finalul (cel original, pe cel alternativ nu l-am vazut inca).

Life

Charlie Crews was my hero. Cu zen-ul lui, cu fructele din fiecare episod, cu farmecul lui si perspicacitatea lui, ascunsa intr-o aparenta naivitate, nu are cum sa nu te cucereasca. Acuzat si condamnat pe nedrept pe viata pentru o crima pe care nu o comisese, detectivul Charlie Crewseste eliberat cativa ani mai tarziu (15 parca), redaruindu-se viata. “Life is what he got back”, de unde si titlul serialului. Nu imi plac serialele politiste, dar sunt fan declarat Life.

Privileged

Yawn. Desi nu imi placea de actrita principala sub nici o forma, am considerat serialul asta slightly entertaining, desi nu prea am argumente. O jurnalista ajunge in Palm Beach pentru a se ocupa de pregatirea scolara a doua surori foarte bogate. Bla bla bla. Prietenul cel mai bun, boyfriendul, sora cu care se certase, o mama plecata si reintoarsa etc… Cam soapy pentru mine. Dar e girlish, deci daca va plac serialele de genul, go for it.

Prison Break

Unul din putinele seriale care mi-am dorit sa se termine odata pentru totdeauna. Cu doua prime sezoane geniale, si cu 2 trase de par cum rar mai vezi, Prison Break a fost un fenomen. Putini sunt cei care nu stiu despre ce e vorba, putini cred ca sunt cei care au rezistat eroic pana la ultimul episod, si putini sunt cei care nu si-au dat seama ca acesta e un exemplu de serial de care scenaristii si-au batut joc. Devenise atat de telenovela in final incat aveam impresia ca si un copil de 10 ani putea sa il faca mai imprevizivil si mai antrenant. Oh well, thank God it’s over.

The Lost Room

O miniserie de 6 episoade foarte foarte interesanta. Fetita unui detectiv dispare intr-o camera accesibila doar cu o cheie speciala si acesta incearca sa o gaseasca dand pe parcursul episoadelor peste alte obiecte extraordinare, toate apartinand camerei pierdute. E foarte interesant si va prinde repede. Pentru un weekend linistit e perfect :)

Pushing Daisies

Foarte colorat serialul asta. Si foarte dragut. Desi pare asa, de poveste, mi-a placut extrem de mult. Ned e un copil normal, care insa poate aduce la viata corpuri neinsufletite pentru 1 minut, sau daca aceasta perioada trece, in schimbul unei alte vieti. Isi omoara mama fara sa vrea, il omoara pe tatal prietenei lui din copilarie, apoi o aduce pe ea la viata ani mai tarziu, lasand-o sa traiasca in schimbul vietii altuia. Detectivul Emerson Cod ii foloseste darul lui Ned pentru a rezolva cazuri de crime, cel ucis putand sa le dea cateva detalii despre cel care l-a omorat in minutul in care Ned il poate aduce la viata. E un serial frumos. Pacat ca a fost anulat :(

5ive Days Till Midnight

O miniserie de 4 episoade (primul tine cate doua), in care un profesor de fizica afla ca va fi ucis in 5 zile si trebuie sa isi rezolve propria crima inainte de a se intampla cu adevarat. Nu am fost impresionata, dar nici nu mi-a displacut.

Angels in America

O miniserie HBO de calitate. Nu este pentru consumatorul obisnuit de seriale. Este o drama fantastica, cu ingeri si sida, si homosexuali si mormoni si avocati si depresivi. E greoi si intunecat si te poate lasa foarte trist la final. Dar tinand cont ca e cu Al Pacino,Meryll Strip, Emma Thompson, Mary Louise Parker etc, este o valoare.

Dead Set

Cinci episoade pentru aceasta miniserie britanica. Nu mai tin minte exact cum, dar apar zombies si singurii care nu afla de aceasta problema sunt cei din casa Big Brother. Nu afla in prima instanta, caci in final… Dar sa nu va zic chiar totul. E amuzant si scary si poate o sa va placa, daca sunteti putin sadici sau aveti o afinitate pentru filmele cu zombies. Altfel, skip it.

Extras

Un alt serial britanic la care am ras cum rar rad la comedii. Povestea urmareste “cariera” unor figuranti care apar alaturi de vedete internationale ale cinematografiei, frustrarile de a nu avea niciodata replici si alte intamplari de genul care fac deliciul spectatorilor. Partile cu actorii cunoscuti (Patrick Stweart, Daniel Radcliffe, Orlando Bloom, Kate Winslet, Samuel L. Jackson etc) sunt geniale. Par cu totii asa tampiti si plini de ei incat te trezesti razand fara sa stii. Chiar daca nu va place umorul britanic, merita incercat. Poate va schimbati parerea.

Psychoville

Absurd, ciudat, foarte ciudat, fara nici o logica si psihotic, Psychoville nu poate fi definit decat asa. Parca nimic nu are sens, chestii atat de logice sunt twisted in asa fel incat simti frustrare in fata actiunilor personajelor, totul e presarat cu un umor britanic foarte foarte negru si fara zahar si in final iti dai seama ca nu ai inteles mare lucru. Cam cum e si fraza anterioara pe care am scris-o. Nu o modific, pentru ca asa e si Psychoville. 8-}

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in me and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Alte seriale

Leave a Reply