DotA Mechanics – Orb Effects

Se stie ca regula ca ‘orb effects don’t stack‘, ceea ce inseamna ca nu poti sa ai si lifesteal si feedback in acelasi timp. Insa, nu e chiar asa. Adica e chiar asa, dar totusi sunt niste reguli, unele din ele permitand sa ai 2 orburi, chiar daca numai unul va merge (nu neaparat unul din ele) sau chiar amandoua deodata.

Despre asta voi vorbi in continuare. Nu ca as avea vreo treaba, dar cand stai cu cineva 24/7 chiar ajungi sa inveti mai multe decat ti-ai fi propus vreodata. Cred ca DotA era printre ultimele locuri, as if ever, pe lista mea.

Asa, ziceam de orb effects si dota mechanics. Ca suna bine :)

Am vazut noi pe ceva site, nu mai stiu exact care, ca mi l-a aratat Alex, 2 tabele cu prioritatea orb effects.

Doua tabele, pentru cele doua tipuri de eroi. Nu voi face aici tabelele, ci le voi povesti. Pentru ca tabelele aduc a matematica si poate nu sunt suficient de clare.

Pentru inceput vorbim de eroii melee. Aici nu vor merge doua orburi, orice ai avea. Dar daca sa zicem ca ai facut doua, si vrei sa stii care din ele va merge, ei bine, treaba sta asa.

Prioritar e lifesteal. Orice combini cu lifesteal e anulat. Doar lifesteal va merge.
Imediat sub lifesteal avem urmatoarele orburi, dintre care va merge cel care e in fata celuilalt in inventory: maim, chain lightning, corruption si cold attack (melee) – am inteles ca poate fi si range fara sa depinda de tipul eroului. Sau am presupus, ca nu l-am intrebat pe Alex. Asa. Daca ai vreunul din acestea cu lifesteal, nu va merge nici unul. Dar daca ai doua dintre ele, depinde cum le ai asezate in inventory, dupa cum spuneam.

1 2

3 4

5 6

Asa e ordinea. Maim pe 2 si corruption pe 4, vei da numai slow. Invers, scade armura.
Sperand ca am fost suficient de clara, trec la feedback, care e sub lifesteal si cele 4 enumerate anterior. Pe Magina nu poti face nici un orb, daca vrei sa iti mearga prima magie. Asta am invatat ieri :D
Si pe ultimul loc ca prioritate este Cold Attack (ranged). Care daca e combinat cu un alt Cold Attack (ranged), nu va functiona deloc, nici unul nici altul.
Inca ceva. Daca aveti doua orburi de acelasi tip, prioritatea o va da pozitia in inventory, mai putin in cazul feedback, unde va functiona ultimul achizitionat.

Nu-i asa ca am explicat frumos si pe intelesul tuturor?

Trecem la eroii range unde se complica lucrurile. Aici ar fi bun un tabel, dar voi incerca sa le explic in cuvinte :)

Lifesteal, ca si la melee, e prioritar in fata tuturor, mai putin Cold Attack (ranged). Astfel, in cazul in care le aveti pe amandoua, e singurul caz in care vor functiona ambele. Exceptia de la regula cu ‘orb effects don’t stack’. Si asta de fapt, doar deoarece Cold Attack (ranged) nu e de fapt un orb, ci e buff placer.
Cele patru orburi, Maim, Chain Lightning, Corruption si Cold Attack (melee) functioneaza ca si in cazul eroilor melee, adica in functie de locul in inventory. Si vor fi prioritare fata de Feedback.
Cand exista 2 orburi de feedback, ultimul achizitionat va functiona.
Cold Attack (ranged) e ultimul ca prioritate. Dar acesta poate fi combinat cu alte orburi in anumite cazuri.
Astfel, daca avem Maim si Cold Attack (ranged), iar Maimul nu este actionat (este cu sansa), atunci va functiona Cold Attack (ranged). Cum am spus deja, combinat cu Lifesteal, vor merge amandoua… Combinat cu Feedback, va functiona cand adversarul nu va avea deloc mana (cam greu). Si combinat cu Chain Lightning, cand CL nu este activat (la fel ca Maim, are sansa), va merge Cold Attack (ranged).

Oricum, sunt multe de scris despre orb effects, si pentru ca am regasit site-ul va dau aici imaginea cu cele doua tabele.

orb-effect-table

Pentru mai multe detalii, check this.

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in 28, DotA and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to DotA Mechanics – Orb Effects

Leave a Reply