Shows for the summer

Stiu ca se stie ca sunt dependenta de seriale. Si in ultima vreme, tot cu asta m-am indeletnicit si am ajuns sa dau sanse si unor seriale care eram sigura ca nu ma vor impresiona. Va voi povesti despre ce seriale am mai vazut si ce mi-a mai placut de-a lungul timpului. Sau despre tot ce am vazut :D

Weeds

Nancy Botwin se descurca greu cu banii dupa moartea sotului ei si ajunge sa intre in afacerile cu iarba. Cunoaste oameni deja implicati in acest domeniu, iar interactiunile tuturor personajelor sunt de cele mai multe ori tragi-comice. Nancy este o femeie puternica, frumoasa si cumva oportunista. Nu o admir decat pentru puterea de care da dovada de cele mai multe ori, in rest parca se coboara de prea multe ori si face compromisuri on a daily basis. Serialul e recomandat nu numai ecologistilor.

The Philanthropist

Abia a inceput saptamana trecuta, ieri aparand episodul 2, pe care inca nu l-am vazut. Daca nu era cu actorul care l-a jucat pe Marc Antony in Rome poate nu ii dadeam nici o sansa. Si rau as fi facut. E vorba de un afacerist foarte bogat care in urma unei calatorii in Nigeria si dupa ce salveaza de la inec un copil cersetor isi da seama ca poate face mai mult datorita banii lui si isi propune sa duca actele caritabile la un alt nivel. Serialul este unul foarte scump, cu filmari in Africa de Sud, Nigeria etc, si pentru primul sezon doar 8 episoade sunt programate de catre NBC.

Harper’s Island

Oh, Doamne, la fiecare episod ma intreb cum de ma uit la asa ceva. La fiecare episod ne amuzam cat de prost poate fi serialul asta. Suspans ieftin, replici pline de clisee, de fapt tot serialul este un cliseu. Se planifica o nunta pe o insula unde in urma cu cativa ani  avusesera loc 7 crime si ucigasul care se stia sa fie mort revine si incepe sa omoare invitatii “one by one”. Bla bla bla. Adica nu. Ideea era buna. Realizarea insa e departe de a fi ceva deosebit. Si cand ma gandesc ca producatorii voiau sa faca ceva care sa ajunga fenomen national. Oh, da. Audientele au scazut vertiginos si ultimele 2 episoade se vor transmite saptamana viitoare. Thank God.

Kings

O povestire despre o America alternativa, Gilboa, care este condusa de un rege. De la inceput m-am gandit ca trebuie sa fie ceva deosebit. O alegorie a ascensiunii lui David din Biblie, foarte bine realizata, cu actori buni si actiune bine gandita. Parerea mea e ca nu NBC trebuia sa produca un astfel de serial, ci HBO, pentru ca imi aduce aminte de Rome si Carnivale prin atmosfera si maretie cumva. Mai are doua episoade si gata. NBC l-a anulat.

Skins

3 sezoane excelente, desi inima mea va ramane cu castul din primele doua. Serial britanic despre niste adolescenti si dramele lor. Distractii, droguri, sexi, mult alcool si.. Si mi se pare ca orice as zice nu e suficient ca sa redau geniul acestu serial. E un serial in care te atasezi irecuperabil de fiecare personaj. Ajungi sa ii cunosti, sa ii consideri prieteni, sa le stii secretele si temerile si bucuriile si totusi fiecare final de sezon te lasa cu un gust amar si o tristete ciudata in suflet, combinata cu entuziasmul asteptarii urmatorului. Poate exagerez, dar Skins mi-a intrat pe sub piele si desi imi va fi mereu dor de Sid si Cassie, Michelle si Tony, Anwar si Maxxie, Chris si Jal, ma voi atasa la fel de mult si de cei din sezonul 3. Abia astept sezonul 4.

Nip/Tuck

Cinci sezoane au fost pana acum. Urmeaza al 6-lea, impartit in doua, o parte in iarna asta, ultima parte in iarna 2010-2011, cand se va difuza si ultimul episod. Un serial despre doi doctori plasticieni, care in fiecare episod se ocupa cu cate un caz medical si cu propriile vieti. La inceput parea amuzant, era lejer, dar a dat-o cam mult in drama in ultimul sezon. Nu imi displace, dar e greu de digerat. Si unele faze dezamagesc. Dar daca esti un Sean sau un Christian, daca ai o relatie de care te-ai saturat dar nu stii cum s-o inchei, daca te simti prea batran, sau te porti de parca ai avea 20 de ani desi ai trecut de mult de varsta asta, te vei regasi cel putin o data in situatia personajelor.

Damages

Urcam eu subtitrari la Damages si intr-un final am zis “pana aici”. Despre ce o fi vorba in serialul asta cu Glenn Close? Tre sa fie ceva bun daca joaca ea. Si am luat primul episod, apoi tot sezonul, apoi sezonul 2 cat aparuse si la final mi-am dat seama ca a meritat tot maratonul asta. O actiune atat de plina de suspans, faptul ca incepe cu sfarsitul cumva si desi stii cum se termina, astepti fiecare detaliu care conduce la finalul nedorit, sperand totusi sa se intample altfel totul. Deci pur si simplu WOW! Cand am citit ca este cu avocati nu m-a prea atras. De la Ally McBeal, nu am mai vazut nici un serial cu avocati si eram sigura ca nici nu o voi mai face. Dar Damages trebuie vazut. Pentru ca nu e your every day law series. Este mult mai mult. Sezonul 3 nu va dezamagi, sunt sigura.

Being Human

Sase episoade a avut primul sezon al acestui serial britanic. Hm, serial britanic, mi-am zis. I’m not that really into that. Era inainte de Skins, deci aveam multe prejudecati. Un vampir, o fantoma si un varcolac incearca sa fie umani. Si da, e atat de amuzant cum pare. Scene foarte amuzante, fara sa o dea in comedie, intrigi interesante, fara sa devina prea serios si o poveste care te tine cu sufletul la gura. Oare sezonul doi va aduce o rezolvare a problemelor celor 3?

Breaking Bad

Un profesor de chimie afla ca are cancer si in incercarea de asigura familiei un viitor fara probleme ajunge sa produca “meth” cu un fost coleg de-al lui. Nu e deloc amuzant serialul asta. Primul sezon a avut 7 episoade si la final ma simteam foarte deprimata. S-a terminat de mult al doilea sezon dar eu abia am vazut 4 episoade din 13. Nu e plictisitor, nu e rau serialul, doar ca e prea intunecat. Si nu ma atrage prea mult. Sau poate sunt eu dornica de chestii vesele :) Poate termin de vazut sezonul asta pana incepe sezonul 3.

Californication

Vara trecuta eram la Brasov si nu stiam ce sa vad. Adica tocmai terminasem How I Met Your Mother (primele 3 sezoane) si mai aveam vreo 2 zile pana plecam inapoi la Bucuresti. Si asa am dat peste Californication. Mi-a placut de la primul episod. De fapt stai, ca parca nu asa a fost. Am vazut mai demult primul episod si o lasasem asa. Si am zis ca il pot continua, ca si asa are episoade putine. Le-am terminat in 2 zile, si pe cand ma plangeam ca mai sunt cateva saptamani pana incepe sezonul 2, am dat peste primele 2 episoade preair. Hank e genial. Relatia lui cu fosta prietena e geniala. Replicile fiicei lui sunt geniale. Toate replicile de fapt sunt foarte tari. Si acum astept de mai mult de juma de an sezonul 3. Inca 2 luni si ceva, aproape 3, si it’s gonna be here. Abia astept.

Dexter

Dexter e un serial bun. Dexter lucreaza la Politia Miami si pe langa faptul ca ajuta la prinderea criminalilor, se ocupa in timpul lui liber si de cei care scapa nepedepsiti. Our favorite serial killer. It’s a must see. Sezonul 4 a fost confirmat.

United States of Tara

Tara are personalitate multipla. Si pe langa asta si o familie. Care incearca sa se adapteze la schimbarile bruste ale Tarei. Alice e un fel de Bree din DH, T. e adolescenta rebela si Buck e veteranul din Vietnam, caruia ii place sa se uite la pr0n si sa bea bere. Am vazut foarte haotic primul sezon, dar mi-a lasat o impresie buna. Astept sezonul 2. Showtime nu dezamageste.

Heroes

Cine nu a auzit de Heroes? L-am adorat de la primul episod. Pe care l-am vazut intr-o sambata la 4 dimineata. Si pe care l-am continuat cu 2,3,4… pana la ora 9 in aceeasi dimineata. Cand m-am culcat numai sa ma trezesc la 1 jumate sa il continuu. Si ale carui 18 episoade le-am terminat a doua zi, foarte trista ca trebuie sa astept inca 5 saptamani pana la episodul 1×19. Oameni cu abilitati, Sylar care ii urmareste si ii omoara pentru a le lua puterile, guvernul american care vrea sa ii adune pe toti intr-un loc, Compania care ii vrea doar pentru ea… O multime de intrigi si twisturi si personaje care fac serialul foarte enjoyable. Am auzit ca sezonul 4 va fi epic. Asa ca timpul nu va trece suficient de repede pana in toamna.

90210

Reinvierea serialului copilariei noastre, Beverly Hills, 90210, cu fete mai rebele si mai slabe, fuste mai scurte, aventuri mai promiscue si replici mai proaste. Eh, nu e foarte rau, dar e foarte girly, deci nu prea e recomandat tuturor. Nici eu nu prea stiu de ce ma uit, da nah, dependenta nu e foarte selectiva.

The Big Bang Theory

Nu ma atragea deloc ideea acestui serial. Am vazut vreo 2 episoade intr-o zi si am zis ca nu am cum sa ma uit la asa un serial. Mi se parea foarte enervant. Si totusi plictiseala a invins si am vazut ambele sezoane in timp record. Se urmarea si usor, avand 20 de minute pe episod. Doi fizicieni stau pe acelasi palier cu o blonda, asa ca scenele amuzante nu au cum sa lipseasca. Iar daca unul din ei are numai fixatii si desigur impresia ca e geniu, distractia e garantata. Kind of. I’ve seen better, I’ve seen worse.

Desperate Housewives

Desi la inceput puteam sa jur ca va fi un serial plictisitor cu casnice din suburbie, I couldn’t have been more wrong. E pur si simplu delicios serialul asta. Personajele sunt extraordinar de bine realizate, si daca dupa 5 sezoane astept al 6-lea cu un entuziasm incredibil, that says it all. Intamplarile de pe Wisteria Lane sunt poate putin exagerate dar asta nu le face mai putin adorabile. Caut numai superlative pentru serialul asta pentru ca intr-adevar merita. Cuvintele lui Mary Alice de la inceputul si sfarsitul fiecarui episod sunt de pus in rama si citit in fiecare dimineata. Si daca nu ati vazut DH, parerea mea e ca ati ratat o experienta mult prea importanta. Come on, go download.

Castle

La Castle m-am uitat la inceput doar pentru ca era cu Captain Hammer din Dr. Horrible’s Sing Along Blog. Dar m-a cucerit imediat prin replicile amuzante si jocul celor doua personaje principale. Castle este un scriitor de romane politiste care ajuta la rezolvarea crimei din primul episod si ajunge sa primeasca acceptul de a o urmari pe Kate Beckett, detectivul care se ocupa cu crimele din serial, pentru a se inspira in realizarea urmatorului personaj al romanelor sale. l-am urmarit cu placere si da, m-am bucurat foarte mult cand a primit inca un sezon.

Fringe

Fringe este noul X-Files. Cred ca asta spune totul. L-am urmarit, dar nu pot sa spun ca m-a cucerit cu adevarat. Voi urmari si sezonul 2 din toamna, dar… Nush, I need my smile. Si Fringe nu prea ma face sa zambesc. Poate cand mai scoate vreo perla Dr. Walter Bishop. Da cam atat.

Lost

Cu multi ani in urma ii auzeam pe toti ca se uita la Lost si se joaca WoW. Asa ca m-am hotarat sa nu ma uit la Lost si sa nu ma joc WoW din principiu. Niciodata. Si mai ales, cica in Lost apar ursi polari pe insula tropicala. Ce prostie mai e si asta? Mda, totul pana am vazut primul episod. Si nu ne-am mai oprit. Lost e antologic, e din aceeasi categorie cu Desperate Housewives, dar castiga la capitolul complexitate si intrebari fara raspuns. Un avion se prabuseste pe o insula tropicala si tot ce urmeaza dupa asta sunt doar intrebari si mistere si lucruri imposibile la prima vedere dar care in Lost au o logica proprie. Nu am cum sa va fac un rezumat. Actiunea se ptrece pe mult prea multe niveluri si orice as zice e prea putin sau prea simplu. Si daca Lost poate fi caracterizat printr-un cuvant, acela e “complicat”, dar un complicat dus la extrem. Sper, alaturi de celelalte milioane de urmaritori, ca ultimul sezon, al 6-lea, va raspunde la toate intrebarile.

Lie To Me

M-a atras intai Tim Roth, apoi mi-am dat seama ca imi place. E un serial inteligent din care chiar pot invata chestii. Cum ar fi microexpresiile care exprima emotii nespuse, sau cum fiecare om minte in acelasi mod mai mult sau mai putin. E totusi un serial lejer, care are farmecul sau si care merita urmarit. Va avea un sezon 2 in toamna.

Supernatural

Putine seriale au fost atat de aspru criticate de mine precum Supernatural dupa primele episoade. Oricum ideea celor doi frati care isi cauta tatal si pe drum mai omoara un monstru sau doi ni se parea cam lame. Dar dupa ce am ajuns pe la mijlocul sezonului 1 ne-am atasat atat de tare de Dean si Sam incat orice ar fi facut ei luam in serios si iubeam fiecare episod. Cel cu piciorul de iepure sau cel cu ziua cartitei au ramas vii in memoria noastra, iar Tricksterul este un personaj preferat. Au cam dat-o insa in balarii in ultimul sezon cu the Gospel after the Winchesters si alte aberatii de genul. Sezonul 5 va fi ultimul si speram sa ii salveze pe cei doi frati de la saritura peste rechin.

Dollhouse

M-am bucurat cand a primit un al doilea sezon desi primul l-am urmarit fara prea mare entuziasm. OK, imi placea ideea. Cativa oameni incearca sa scape de cateva suferinte si se “angajeaza” pe 5 ani la Dollhouse, care e un loc unde li se spala creierul, fiind apoi programati in functie de diferite misiuni pe care trebuie sa le indeplineasca, de la fantezii sexuale pentru oameni foarte bogati, pana la negocieri in cazul rapirilor. Sa vedem ce aduce sezonul 2.

Crash

Crash e un serial ciudat. Pornind de la filmul care a luat Oscarul in 2004, mi-a placut la nebunie ideea legaturilor dintre fiecare personaj, legaturi pe care le aflam pe parcurs si care sunt surprinzatoare de cele mai multe ori. E foarte bine realizat, personajele sunt la nivelul asteptarilor si jocul actorilor exceleaza. Am inteles ca a primit un al doilea sezon, dar inca nu am aflat data. We’ll see.

How I Met Your Mother

Produs tot al verii trecute cand eram la Brasov, am devorat cele 3 sezoane de atunci in cateva zile. Barney este awesome si tot ce spune el este mult prea tare. “When I am sad, I stop being sad and I am awesome instead. True story.” E genial. Iar relatia dintre Marshall si Lily e tot ce mi-as dori vreodata :D Trebuie vazut. E vorba despre Ted care 30 de ani mai tarziu le povesteste copiilor cum a cunoscut-o pe mama lor. Desigur, au trecut 4 sezoane si inca le povesteste. Si cica abia in ultimul episod din sezonul 7 care va fi ultimul vom afla cine e mama. Oh joy. Pana una alta asteptam sezonul 5.

The Tudors

Un serial despre Henry VIII, recomandat si celor care nu au o pasiune pentru istorie. Nu ma asteptam ca un serial care sa trateze un astfel de subiect sa fie atat de tare. Nu pastreaza intotdeauna firul istoric, dar face alternativa sa para atat de reusita ca acest fapt devine un detaliu nesemnificativ. Merita vazut. Mai e sezonul 4 si gata.

Gossip Girl

Gossip Girl…. Am vazut primele episoade cand a inceput. Parea ok si totusi nu. L-am abandonat pe la episodul 7. Apoi anul trecut in vara am mai vazut pana la episodul 13 si iar l-am abandonat pe motiv ca ma plictisea. Si sambata nush ce mi-a venit si am luat-o de la episodul 11 si nu m-am mai oprit. L-am terminat ieri si… Si astept sa termine si Deni ca sa comentam totul :D Abia astept sezonul 3. XOXO, You know you love me. Gossip Girl este un site care posteaza despre elevii liceelor din NY, cu precadere despre cei din Constance si St. Jude. Iar acesti elevi sunt crema elitei New York-ului. E un pic girly, dar cred ca vor fi destui baieti carora le va placea.

OK, acestea sunt serialele ongoing. Pentru cele deja terminate si vazute, vom face un alt post. Daca v-am convins sa incercati vreun serial, let me know. :P

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in me, placeri, series and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply