Kindle, my love

Am amanat prea mult acest articol, inda macar acum il scriu in aproximativ completa cunostinta de cauza. Acum vreo luna am primit in avans cadoul de la pasti de la Alex, care s-a gandit (foarte bine, de altfel) ca mi-ar prinde foarte bine un Kindle, daca tot ajunsesem sa citesc pe telefon. (Imi placea evident mai mult sa citesc cartile fizice, dar erau de obicei groase si in geanta se stricau si atarnau greu).

De pe Amazon sa il comanzi ajungea foarte scump, insa pe okazii l-am gasit lejer la 540 RON. Acum am vazut si mai ieftin. In aceeasi zi l-am avut, fiind atat de entuziasmata cum nu am fost de nici un alt “gadget”. Era subtire si stylish si se simtea asa bine in mana. In primele zile mi-am cautat carti o gramada de acum library-ul din Calibre numara peste 4200 de titluri, de am nevoie de 2 vieti sa le citesc pe toate. Dar vorba ceea, las sa fie.

Oricum inca ma lupt cu a patra carte din “A Song of Ice and Fire”, “Feast for Crows”. Sa fiu sincera nici nu prea vreau sa o termin prea repede ca pana in iulie cand apare urmatoarea… e timp lung :D

Era genial cum nu imi oboseau ochii citind, ca dupa ce lasam telefonul din mana. A doua zi mi-am comandat de pe eBay o “hainuta” rosie care mi-a ajuns foarte repede (o comandasem din UK).

Cand le povesteam prietenelor ce entuziasmata si in love sunt, se amuzau teribil, mai ales cand le ziceam ca merg pe strada si ma gandesc la Kindle si zambesc, lucru care intr-adevar pare usor deplasat :))

Insa aceeasi problema pe care o aveam cu cartile, o aveam si acum. Lumina din camera nu e prea buna pentru citit. Am cautat lampite peste lampite si in final mi-am comandat una ieftina tare care speram sa imi ajunga inainte sa plec la Brasov, fara sa se intample cum imi doream. Am primit-o insa dupa ce m-am intors si am reusit sa o sparg in aceeasi seara. Ma rog, nu stiu la ce ma asteptam la 1 lira. Nici nu imi placea, ca se nimerise sa fie verde, de random color ce primeam :(

Si ca sa nu mai fiu trista, m-am uitat cu Alex dupa alta lampita, eventual una rezistenta si frumoasa si am gasit una frumoasa :)

Asa ca acum astept sa ajunga, sa pot citi relaxat oricand si oriunde, independent de lumina ambientala.

Intre timp, l-am si jailbreakuit ca sa imi pun ce screensavers vreau (tutorialul se gaseste usor la o simpla cautare si este extrem de simplu de realizat), imi primesc stirile de pe BBC UK automat in fiecare dimineata, imi trimit orice articol via WiFi cu Instapaper si ajunge instant, cu tot cu poze, dau share la fragmente care mie mi se par interesante direct pe facebook sau twitter. Muzica se aude divin, bateria tine de te plictisesti si eu sunt in continuare la fel de entuziasmata de el. Browserul nu este recomandat pentru extensive use, insa merge sa iti citesti mailul sau readerul. Mie mi s-a blocat de vreo 2 ori in facebook dupa ce dadusem zoom.

I-am schimbat hainuta cu o husa de silicon neagra cu model pe spate, pentru ca imi place mai mult sa  vad tot timpul screensaverul, iar ecranul este protejat de un screen protector mat, anti-reflectie.

Toate accesoriile le-am comandat de pe eBay, unde am gasit preturi foarte bune. Acum astept sa vina lampita, noua vedeta a serilor de lectura :D

Si acum ma indoiesc sa imi mai cumpar prea multe carti in viitor (ce green sunt), geanta nu mai atarna greu deloc si pot avea la mine cate carti vreau. Il recomand cu caldura tuturor pasionatilor de citit.

About honeybunny

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt super super simpatica..
This entry was posted in books, kindle and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kindle, my love

Leave a Reply